Truckkort & truckutbildning – För alla trucktyper

Kurs för dig som kör truck

Kursen ger dig dokumenterad kunskap i att köra och hantera truck. Med denna kurs ges den kompetens som Arbetsmiljöverket kräver och som arbetsgivare har som ansvar att se till att de anställda har.Delmoment är bland annat hantering, säkerhet, daglig tillsyn, förarbehörighet och arbetsmiljö. Efter slutförd och godkänd kurs kan vi registrera detta i ID06.
  • 2 dagar
  • Utbildning enligt TLP10
  • Möter krav från Arbetsmiljöverket

073-330 50 00

[email protected]

Kategorier: ,
Allmänna detaljer

Truckutbildning – Alla trucktyper

Vår truckutbildning grundar sig i Truckläroplan 10 (TLP10) vilket är en läroplan som detaljerat beskriver vilket innehåll dessa utbildningar bör ha. När truckkurser beställs av fackföreningar och branschorganisationer ställs krav på att dessa uteslutande ska var utformade efter TLP10.

ID06-auktoriserad utbildning

Vi har ID06-auktorisation och utbildningen kan registreras på ID06 Kompetensdatabas.

Truck och truckkort, truckutbildning för alla trucktyper - Terräng, Väg & Sjö

Målgrupp

Vi genomför uteslutande företagsförlagda truckkurser. Denna kurs vänder sig alltså inte till privatpersoner.

Då det enligt Arbetsmiljöverket författningssamling (AFS 2006:5) krävs att de som arbetar med truck ska ha ”dokumenterad kunskap” måste alltså godkänd utbildning genomföras för att man ska få köra dessa fordon.

Det är arbetsgivarens ansvar att se till att förarna har korrekt kompetens och utbildning för de trucktyper som används. I annat fall kan de beläggas med vite.

Utöver de som kör trucken vänder sig utbildningen till de som leder eller övervakar arbete med truck då även dessa har krav från AFS på korrekt utbildning och kompetens.

För att genomföra vår truckutbildning krävs att du är 18 år och har viss erfarenhet av att köra truck eller liknande maskin.

Intyg

De deltagare som fått godkänt resultat i vår kurs erhåller truckkort/truckkörkort. Intyget på utförd utbildning bevisar att en grundläggande kunskap finns mot de trucktyper som använts under kursen. Typerna nämns även på utbildningsintyget.

Maskinutbildning.nu

Kunskap på väg …
[email protected]

073-330 50 00

Kolla gärna in oss på våra sociala medier, sök bara på “Maskinutbildning.nu”

Utbildning – Kompetensprov – Validering

Utbildningsintyg

Efter godkänd utbildning erhåller du ett så kallat truckkort / truckkörkort.
Utbildningsintyget är ett bevis för grundutbildning för de trucktyper som använts i utbildningen, dessa är angivna på utbildningsintyget.
Det är arbetsgivarens ansvar att se till att föraren har tillräckliga kunskaper och rätt utbildning för de olika trucktyperna.

Vad krävs för att få gå en truckförarutbildning?

Du ska ha kompetens som motsvarar de kunskaper och färdigheter som enligt körkortslagen krävs för att få körkort.

Våra grundkrav för att du ska bli antagen på våra utbildningar är:
• 18 år.
• Gott omdöme.
• Viss körvana från truck eller annan maskin.

Vad tycker kursdeltagare?
Mikael Edlund, platschef D.A. Mattsson AB

Anders är en väldigt positiv person som på ett pedagogiskt och lättsamt sätt förklarar ibland krångliga regler och paragrafer när det gäller framförande av maskiner av olika slag

Mikael Edlund - platschef D.A. Mattsson AB
Mikael Edlund, platschef D.A. Mattsson AB

Maskinutbildning tar sitt jobb på fullaste allvar och lägger ner mycket energi på utbildningen. Det spelar ingen roll om det är en eller flera vid tillfället. Jag och mina maskinförare är mycket nöjda med resultatet

Mikael Edlund - platschef D.A. Mattsson AB
Micael Jakobsson, vice vd och affärsområdeschef på Heda Skandinavien AB

Anders engagerar alla med sitt positiva och utmanande ledarskap i sina utbildningar, så man glömmer av att ha fika och matpaus. Det har vi på Heda aldrig upplevt tidigare. Jag vill påstå att han är den bästa utbildaren jag träffat någonsin, förlåt Bodil från klass 3 nu är du bara tvåa

Micael Jakobsson - vice vd och affärsområdeschef Heda Skandinavien AB