Länkar

På den här sidan har vi samlat ihop några nyttiga länkar med information som kan vara bra att känna till.

av

Arbetsmiljöverkets hemsida finns arbetsmiljölagen samt de författningssamlingar som kan vara intressanta för maskinförare och dess arbetsledare. Kolla särskilt på AFS 2006:4, AFS 2006:5 och AFS 2006:6. Det finns givetvis fler författningssamlingar av intresse såsom ”Skyltar och signaler”, Skydd mot skada genom fall”, ”Användning av personlig skyddsutrustning” m fl. Arbetsmiljöverket har även en sida som heter avgiftsundvikaren.se som är en extremt bra hjälp för företagare som vill undgå sanktionsavgifter http://www.avgiftsundvikaren.se.
Kontakta gärna oss på mail eller telefon om du undrar något men inte orkar fördjupa dig i Arbetsmiljöverkets paragrafer, vi håller full koll åt dig!

Ledningskollens syfte är att minska antalet grävskador och förenkla samordning, planering och utförande av bygg- och anläggningsprojekt. Ledningskollen är en webbtjänst som underlättar kommunikation mellan ägare av nedgrävd infrastruktur i form av olika ledningar och de som vill veta var dessa finns.

Grävallvar är ett projekt som växte fram på grund av de många grävskador som uppstod vid omfattande markarbeten, inte minst i samband med den pågående fiberutbyggnaden.  Grävallvars mål är att tillsammans med entreprenörer och maskinförare skapa en gemensam förståelse för problematiken och framför allt att hjälpas åt för att förhindra grävskador på ledningsnät. Vi vet att detta inte bara är ett bekymmer för nätägaren, utan också för dig som orsakar skadan och för tredje man, samhällsfunktioner, företag och privatpersoner.

Mälarlift i Gävle hyr ut allt  från bomliftar, saxliftar och billiftar till släpvagnsliftar, larvbandsliftar och teleskoplastare.

WIGGS Maskiner säljer nya och begagnade grävmaskiner, hjullastare, lastmaskiner m.m. Med 100-tals maskiner i lager har de alternativ i de flesta prisklasser.